Тест за цинков дефицит

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://zinkorot.bg/wp-content/uploads/2023/02/Calculator.jpg

Какво е цинков дефицит?

Цинковият дефицит се определя като състояние, при което цинкът е недостатъчен за задоволяване на физиологичните нуждите на организма или когато серумното ниво на цинка в човешкия организъм е под нормалните граници. Тъй като намаляването на серумната концентрация на цинка може да се регистрира само след продължителен или тежък дефицит, лекарите – клиницисти определят дали сте изложени на риск от дефицит по проявата на различни клинични симптоми. Серумното ниво на цинк е тест с ниска специфичност и чувствителност. Определянето на дефицита на цинк изисква комбинация от клинична оценка и биохимични тестове. Серумните нива на цинк не са обективен показател за дефицита на цинк, особено в случаите на леки до умерени степени на дефицит. Дефицитът на цинк бива вроден и придобит, както и остър и хроничен.

Причините за появата на цинков дефицит могат да бъдат различни и включват: намален хранителен прием на цинк, направилно усвояване, повишено отделяне или повишена потребност на организма. Най-честа причина учените изтъкват неправилна диета, както и понижения прием на този важен микроелемент за човешкия организъм.

Повече за цинковия дефицит може да прочетете тук!

Дали сте изложение на риск от недостатъчно покриване на дневните нужди от цинк? Подготвили сме ви ориентировъчен скрийнинг тест, който ще ви помогне да определите дали сте изложени на риск от дефицит на цинк. Маркирайте Вашите отговори в следващите въпроси, а резултатът от теста ще бъде изпратен на посочен от Вас имейл.

Важно! Тестът не е диагноза, не замества кръвните изследвания и консултацията с лекар. За повече информация се консултирайте с Вашия лекар!

{{ thankYouPage.title }} {{ thankYouPage.description }}
{{ thankYouPage.order_title }} {{ getOrder.orderId }}
Two columns
Вертикално
Хоризонатално
Тест за цинков дефицит
Име Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart