Цинкорот® 25 mg таблеткиПолзи

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://zinkorot.bg/wp-content/uploads/2021/10/IMG_4036aa.jpg

Подпомага имунната система и лекува при дефицит на цинк

Цинкорот® 25 mg таблетки се прилага за лечение на състояния на цинков дефицит, в случай когато те не могат да бъдат излекувани с обичайното хранене.

Всяка една таблетка Цинкорот® 25 mg таблетки съдържа 25 мг цинк под формата на органична сол на оротовата киселина.

Цинкорот® 25 mg таблетки е лекарствен продукт без лекарско предписание, който може да бъде намерен в аптеките.

За лица над 6 години. Преди употреба прочетете листовката!

Солите на оротовата киселина са лесно усвоими*

Цинковият оротат е цинкова сол на органичната оротова киселина, която се съдържа естествено в човешкото тяло, в някои храни, включително и в млечните продукти. Солите на оротовата киселина, наречени оротати, са част от естествената система от електролитните носители в човешкото тяло. Това им придава уникалното свойство, да преминат прз клетъчните мембрани, без да се разпаднат на съставните си йони, и да освободят съответните йони само на специфичните места в клетката. Цинкът под формата на цинков оротат дихидрат, доставя цинк в клетката на точното място, а това го прави лесно усвоим.

*Biomedical Reviews 2010; 21: 47-55, METABOLIC THERAPY: CARDIOPROTECTIVE EFFECTS OF OROTIC ACID AND ITS DERIVATIVES, Danina M. Muntean
https://zinkorot.bg/wp-content/uploads/2020/03/blue_triangle_01-1.png
https://zinkorot.bg/wp-content/uploads/2021/10/IMG_4028.jpg

Осигурява високо съдържание на цинк в една таблеткa

Ако страдате от цинков дефицит, може да е полезно да приемате по-голямо количество цинк от препоръчителният дневен прием. Често коригирането на този дефицит е невъзможно чрез обичайното хранене. В този случай на помощ идва Цинкорот® 25 mg таблетки, с високо съдържание на цинк, който ще помогне на организма да се справи с недостига на цинк.